La Web del departament de promoció econòmica del Consell Comarcal de l'Anoia

Consell Comarcal de l'Anoia

Suggeriments
HOME | PROJECTES | PROJECTE NEXES

PROJECTE NEXES,

El PROJECTE NEXES és un dispositiu ocupacional específic per oferir recursos i generar noves sinergies entre serveis, agents, administracions, entitats, persones usuàries i empreses de la comarca.

Es tracta d’un servei que aporta qualitat afegida al procés d'orientació i als Serveis Locals d’Ocupació comarcals. El projecte es caracteritza per ser:

- INDEPENDENT perquè les accions formatives o de pràctiques deixen d'estar vinculades als programes.

- GLOBAL perquè hi poden accedir totes les persones demandants d’ocupació de la comarca de l'Anoia.

- INTEGRAL perquè es tracta d'un recurs flexible i adaptable que les persones professionals de l'orientació poden integrar en els itineraris de les persones demandants independentment de la fase en que es trobin.

El projecte pretén esdevenir:

- Un recurs estable dins de la mateixa àrea que beneficiï a totes les persones demandants d'ocupació de la comarca.

- Un recurs ocupacional que complementa i dona suport als agents de la comarca i els serveis que gestionen.

El projecte es composa de dues accions principals:

1. PÍNDOLES COMPETENCIALS ACTIVA’T, PARTICIPA I PREPARA’T (APP)

S'oferiran sessions grupals de forma estable durant tot l'any, on es treballaran aspectes específics de les diferents competències requerides pel teixit productiu del territori. Es formularan de forma conjunta amb la resta de serveis i empreses tenint en compte les necessitats detectades. 

Seran accions d’accés obert a tota la població potencialment activa de la comarca i es duran a terme a la seu del Consell Comarcal de l'Anoia o bé descentralitzades depenent de la demanda i necessitat expressada. 

Els objectius de les APPs seran:

- Millorar la motivació i el coneixement de les persones participants, així com les seves competències, a fi d’ajudar les persones en la seva recerca activa de feina.

- Entrenar i millorar les competències aportades per la persona. 

La metodologia de les sessions consistirà en:

- Durada d'1 a 4 hores distribuïdes per píndola formativa.

- Grups reduïts de persones participants: de 4 a 12 participants.

- Una metodologia activa, participativa i de treball cooperatiu relacionades amb dinàmiques i accions vivencials (Role Playing, teatre, exercicis pràctics, grups d'ajuda mútua, voluntariat, visionat de vídeos, simulacions, escales d'interessos professionals, etc.)

 

2. PRÀCTIQUES A EMPRESA

S'establirà un dispositiu únic a la comarca que generarà oportunitats de pràctiques en empresa. 

La técnica referent del projecte treballarà en coordinació amb els i les professionals d'ocupació comarcals (orientació i prospecció) i gestionarà el servei de forma integral: contacte amb empresa, gestió de convenis, preparació i acompanyament a l'usuari/ària, seguiment, avaluació i retorn a l'orientador/a de referència. 

El projecte substenta les pràctiques a partir d’un conveni de col·laboració entre l’empresa i la persona practicant així com una assegurança mèdica per cobrir possibles accidents laborals.

La metodologia de les pràctiques a empresa es basaran en un acompanyament a la persona participant previ a l'inici de pràctiques, durant l'estada en empresa i al finalitzar les pràctiques. 

El seguiment serà personalitzat, a mida de les necessitats de la persona i de les tasques que ha de dur a terme, tenint especial cura en l'adaptabilitat a l'empresa acollidora i el seu pla de pràctiques i treballant aspectes claus competencials. 

Al mateix temps, es treballarà de forma coordinada amb la persona tècnica referent de l'usuari/ària en pràctiques per mantenir un feedback continu que garanteixi la qualitat de l'acció orientadora, realitzant una co-definició del pla de treball a través de la figura del tutor/a de pràctiques i empresa, pel què s'anirà avaluant l'evolució de la persona participant.

 

Aquest projecte és desenvolupat en l’Àmbit d’Estratègies per l’Ocupació, del departament de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Anoia.

És subvencionat per la Diputació de Barcelona i cofinançat pel Consell Comarcal de l’Anoia, pel que no suposa cap cost per les empreses, ajuntaments i d’altres agents del territori que hi participin.

En cas d’estar interessats o voler ampliar la información al respecte, preguem us poseu en contacte amb Laia Pascual, Técnica Coordinadora del Projecte NEXES a: aeo@anoia.cat

Vídeo: https://youtu.be/ba_Iy7JixnU

Llocs d'interès hi ha informació que segur que et pot ser útil
Adreça Promoció econòmica

Plaça de Sant. Miquel, 5
08700 Igualada, Barcelona
Tel. 93 805 15 85
Fax 93 805 06 11
www.anoiaproject.cat
info@anoiaproject.cat

Avís legal del web

Copyright © 2011
Consell Comarcal de l’Anoia
www.anoiaproject.cat
es un web del departament
de Promoció econòmica

Avís Legal
Crèdits

Què necessites? digue'ns-ho